Leien daken

Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans gaat voor uw project het dak op

Leien zijn geschikt voor alle soorten daken en gevels. We hebben al vele nieuwbouw en renovatieprojecten voorzien van een leiendak en gevel. De voordelen van een leien dak zijn onder meer:

  • De duurzaamheid; leien hebben een lange levensduur
  • Het is ‘ademend’ materiaal en werkt isolerend
  • Het is onderhoudsvriendelijk

Verschillende soorten leien

Onder leien worden verschillende soorten materialen verstaan: natuursteen leien, leipannen, houten shingles en kunststof leien.

Natuursteen leien

zijn fraai en duurzaam en bevatten voortreffelijke eigenschappen. Dankzij deze eigenschappen is er een groot aantal toepassingen mogelijk.

Leipannen

zijn mooi bij ronde dakkapellen (Napoleonshoed). Leipannen zijn in diverse maten en kleuren verkrijgbaar.

Red cedar shingles

zijn houten leien, afkomstig uit Canada. Ze zijn verkrijgbaar in de lengte 40 en 45 cm en in diverse breedten. De shingles worden vernageld met rvs leinagels met een lengte van 40 mm. Diverse uitvoeringen in montage zijn hierbij mogelijk.

Kunststof leien

zijn goedkoper en veel lichter in gewicht dan natuursteen leien. Bovendien breken of barsten ze niet. Een mooie oplossing voor een lichtgewicht kapconstructie.

Wilt u meer informatie over leien?

Projecten die van een leien dakje gingen:

Dakdekkers- en Leidekkersbedrijf Adriaans heeft bij veel projecten gebruikgemaakt van leien. Over een aantal van deze bijzondere projecten vertellen we u graag wat meer.

Stadsboerderij de Kleine Hoeve

Dit buitengewoon vormgegeven appartementencomplex in Breda is een project waar we trots op zijn. Door het uivormige dak was technisch gezien de uitdaging extra groot.


Lees meer over dit project:
De Kleine Hoeve en Stadsboerderij de Kleine Hoeve te Breda.

Villa Sterrenberg

Bij dit project maakte we een selectie van oude, bruikbare leipannen die we voor de renovatie van het dak hebben hergebruikt.

Lees meer over dit project

De Zonneboom

Een opvallend gebouw met een hoge aaibaarheidsfactor door het gebruik van keramische leien. Een intrigerend project dat ons nog lang zal bijblijven.

Lees meer over dit project